Charley Chase

CHARLEY CHASE (CHARLES PARROTT)

LYHYTELOKUVAT


ETUSIVU
ARVOSTELUT
ARTIKKELIT
JULKAISUT
KIRJAT
LYHYTELOKUVAT
LINKKEJÄ

PEANUTS AND BULLETS (1915)

Charley on köyhä poikamies, jolla ei ole sen enempää rahaa ruokaan kuin vuokraankaan. Tämän lisäksi hänellä on vielä lemmenhuoliakin, sillä hänen asuintalonsa jokainen poikamies on ihastunut Charleyn mielitiettyyn. Ruokansa hän hankkii onkimalla omenia katukauppiaan kärrystä, mutta rakkaansa suhteen hänen täytyy olla vieläkin huolellisempi, ettei kukaan vain onnistu hurmaamaan tätä.

Kepeän koominen, joskin kokonaisuutena keskiverto farssi. Teho perustuu muutamaan vitsiin, joista Charleyn ruoanhankintatapa on kekseliäimpiä. Tyyliltään ja toteutukseltaan selkeä aikansa tuote, ei lukeudu Chasen varhaisen uran kohokohtiin.

Ohjaus: Nick Cogley Käsikirjoitus: Nick Cogley
Näyttelijät: Charley Chase (poikamies), Dora Rodgers (tyttö), Fritz Schade (voimamies), Billie Bennett (vuokraemäntä), Harry McCoy (omenakauppias), Edward F. Cline (poliisi)LOVE IN ARMOR (1915)

Charley esittää nuorukaista, joka on ihastunut rikkaan perheen tyttöön. Tytön vanhemmat eivät kuitenkaan pidä Charleysta, vaan ajavat tämän tiehensä. Paikalle saapuva paroni von Hossenfeffer sen sijaan saa vanhempien hyväksynnän, mutta Charleylla on sanansa sanottavana, ettei paroni onnistu saamaan hänen tyttöään pauloihinsa.

Törmäilyä, hutkimista sekä valitettavan pitkitetty kaktus-vitsi. Muutama hyvä oivallus siellä täällä, mutta siihenpä se jääkin. Kaaosmainen loppuratkaisu, jonka seurauksena pääpari saa kaikesta huolimatta toisensa, ei riitä nostamaan elokuvaa keskinkertaisuuksien loputtomasta suosta.

Ohjaus: Nick Cogley
Näyttelijät: Charley Chase (poika), Mae Busch (tyttö), Fritz Schade (paroni von Hossenfeffer), Frank Opperman (tytön isä), Billie Bennett (tytön äiti)Peanuts and Bullets (1915)                  The Rent Jumpers (1915)SETTLED AT THE SEASIDE (1915)

Charley kinastelee tyttöystävänsä kanssa, joka alkaa flirttailla lähistöllä käyskentelevän miehen kanssa. Tilanne muuttuu miehen kannalta tukalaksi, kun hänen vaimonsa saapuu paikalle. Kuuden minuutin kestonsa vuoksi elokuva ei saa aiheestaan tai hahmoistaan juuri alkuasetelmia enempää irti, joten Settled at the Seaside jää pelkäksi kuriositeettitapaukseksi.

Näyttelijät: Charley Chase (poika), Mae Busch (tyttö), Vera Steadman (nainen), Cecile Arnold (mies)THE RENT JUMPERS (1915)

Kaksi poikamiestä (joista toinen on tietenkin Charley) rakastavat samaa tyttöä. Tämän isä ei kuitenkaan pidä kummastakaan sulhasehdokkaasta, joten Charleyn ja tytön on tapailtava salaa. Charley päättää viedä tyttönsä ravintolaan, jonne saapuvat ennen pitkää niin kilpakosija kuin tytön isäkin.

Alun farssi antaa odottaa vauhdikasta lyhytelokuvaa, mutta pian meno muuttuu rauhallisemmaksi eikä kohellusta nähdä kuin nimeksi. Lopputulos on suhteellisen toimiva, joskin jonkinlainen kliimaksi ei olisi ollut pahitteeksi – tällaisenaan lopetus tuntuu hieman yllättävältä ja töksähtävältä.

Ohjaus: Frank Griffin
Näyttelijät: Charley Chase (poika), Mae Busch (tyttö), Fritz Schade (kilpakosija), Frank Opperman (tytön isä), Josef Swickard (ravintolan johtaja), Nick Cogley, Vivian EdwardsLOVE, LOOT AND CRASH (1915)

Muuan pankkiiri etsii kokkia talouteensa. Pari hämärämiestä saa vihiä asiasta ja päättää hakea ruokamestarin virkaa tarkoituksenaan ryövätä pankkiirin rahat. Heidän epäonnekseen asiaan sekaantuu myös pankkiirin tyttären poikaystävä, joka sotkeekin suunnitelmat pahemman kerran.

Monen Charley Chase -farssin tavoin tämäkin lyhytelokuva on napakka kokonaisuus. Tähden parhaiden elokuvien joukkoon noustakseen olisi tarvittu kuitenkin hieman enemmän kekseliäisyyttä ja persoonallisuutta. Mies naisen vaatteissa toimii tässäkin elokuvassa, mutta mitään sen erikoisempaa ei tällä kertaa nähdä.

Ohjaus: Mack Sennett
Näyttelijät: Charley Chase (Harold), Dora Rodgers (Mary, pankkiirin tytär), Josef Swickard (pankkiiri), Nick Cogley, William HauberA VERSATILE VILLAIN (1915)

Desperate Dan (William Sheer) on huijari ja roisto, joka lavastaa asemavirkailijana toimivan Peten (Charley Chase) varkaaksi. Samalla Desperate Dan kidnappaa myös asemapäällikön tyttären (Louise Fazenda), mutta kekseliäänä miehenä Pete pelastaa tämän.

D. W. Griffithin melodraamoja kepeästi parodioiva A Versatile Villain on täynnä vauhtia ja toimintaa: se sisältää neidonryöstön, lavastetun varkauden ja takaa-ajon sekä jännittävän kliimaksin, jossa roisto aikoo räjäyttää kaunottaren taivaan tuuliin. Tapa, jolla Pete pelastaa rakkaimpansa, on kekseliäs ja hauska. Keskivertoa parempi Charley Chase -lyhytelokuva.

Ohjaus: Frank Griffith Käsikirjoitus: Edwin Frazee
Näyttelijät: Charley Chase (Pete, Harryn assistentti), Louise Fazenda (Harryn tytär), Harry Bernard (Harry, asemapäällikkö), William Sheer (Desperate Dan), Josef Swickard (sheriffi)A Versatile Villain (1915)                  He Wouldn't Stay Down (1915)HE WOULDN'T STAY DOWN (1915)

Charleyn tuttavan (Ford Sterling) vaimo (Minta Durfee) tekee rahakkaan vakuutuksen, jonka mukaan hänestä tulee rikas leski, mikäli hänen miehensä kuolee. Charley päättää auttaa naista ja raivata tämän aviomiehen pois elävien kirjoista.

He Wouldn’t Stay Down on aiheensa puolesta absurdeimpia näkemiäni mykkäkomedioita ja vielä oudommaksi sen tekee Chase, joka yleensä muistetaan huomattavasti lempeämmistä aiheista. Lopputulos ei ole kuitenkaan aivan osiensa summa, mutta keskivertoa parempi kuitenkin. Näyttelijöistä mainittakoon että Ford Sterling oli Keystonen kovapalkkaisimpia koomikoita, Minta Durfee oli puolestaan Roscoe Arbucklen vaimo.

Ohjaus: Charles Parrott
Näyttelijät: Ford Sterling (aviomies), Minta Durfee (vaimo), Charley Chase (heidän "ystävänsä"), Harry Bernard (poliisi)MARRIED TO ORDER (1920)

Se tuiki tavallinen tarina tytöstä, jonka isä ei voi hyväksyä sulhasehdokasta vävykseen. Tästä seuraa kaikenlaista harmia ja sekaannusta, kunnes lopulta rakastavaiset keksivät juonen, jolla huijata tytön äreää isää.

Oliver Hardy oli hauska mies jo ennen kuuluisaa Paksukaisen hahmoaan, siitä osoituksena tässä lyhytelokuvassa nähtävä ärtyisän isän rooli. Keskivertoa hauskemman farssin kohokohta on loppuhuipentuman lisäksi kohtaus, jossa Charlie ostaa itselleen auton.

Ohjaus: Charles Parrott
Näyttelijät: Charley Chase (kosija), Rosemary Theby (Rose), Oliver Hardy (hänen isänsä), Leo White (maitomies), Bud Ross (automyyjä)AT FIRST SIGHT (1924)

1920-luvun puolessa välissä kameran eteen pysyvästi siirtyneen Charley Chasen valkokangashahmon, Jimmy Jumpin, ensiesiintyminen, jossa hän tutustuu työnantajansa naisystävän tyttäreen ja pyytää tätä päivälliselle. Tarinan juju on siinä, että molemmat ovat huijanneet henkilöllisyytensä, joten ongelmia on odotettavissa, kun oikeat henkilöt saapuvat paikalle.

Ilmestyessään ihastusta herättänyt yksikelainen on tämän päivän standardeilla vaatimattoman oloinen lyhytelokuva, joka ei jaksa innostaa puoleen tai toiseenkaan. Kekseliäimmässä kohtauksessa nähdään Jimmy vetämässä kaatosateessa kuomua avoauton ylle. At First Sight olisi kaivannut mukaan vielä toisenkin kelan.

Ohjaus: J. A. Howe
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), Blanche Mehaffey (hänen ihastuksensa), Westcott Clarke (Jimmyn työnantaja), Lyle LayoONE OF THE FAMILY (1924)

Miljonääriperhe etsii autonkuljettajaa ja pesti menee Jimmy Jumpille. Jimmyn kauhuksi työnantajan vaimo alkaa flirttailla hänen kanssaan tarkoituksenaan tehdä paitsi miehensä mustasukkaiseksi, myös antaa tuttaville juoruilun aihetta.

Yksinkertaisista aineksista syntynyt yksikelainen, jonka sisällössä ei ole sen enempää syvyyttä kuin keveyttäkään. Vauhti tuntuu olleen tekijöille sisältöä tärkeämpää ja sehän on vain ani harvoin toimiva konsepti. Tusinatavaraa.

Ohjaus: Scott Pembroke
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), Billy Engle, Marvin Loback, Blanche MehaffeyAt First Sight (1924)                  Just A Minute (1924)JUST A MINUTE (1924)

Jimmy Jump työskentelee automyyjänä. Nyt Jimmy on kuitenkin matkalla häihinsä, kunnes paikalle saapuu autoliikkeen omistaja, joka velvoittaa hänet tekemään tuttavalleen lyhyen myyntiesittelyn. Tulevan morsiamen on siis jäätävä odottamaan, kunnes Jimmy on saanut työnsä tehtyä.

Työllä ja vain työllä on todellisuudessa merkitystä, kuten tämä lyhytelokuva hauskalla tavalla osoittaa. Ennalta-arvattava, mutta silti toimiva komedia, jonka katsottuaan huomaa, etteivät lasten kurittomuus ja vanhempien välinpitämättömyys ole suinkaan vain viime vuosikymmenten juttu.

Ohjaus: James Parrott
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), Blanche Mehaffey, Noah Young, Clyde E. HopkinsPOWDER AND SMOKE (1924)

Muuan miljonääri on tyttärineen maanostomatkalla jossain sivistyksen tavoittamattomissa. Kauppahetkellä paikalle saapuu ryhmä bandiitteja, jotka aikovat napata seteliniput parempaan talteen. Paikalle eksyy myös kiertävä kauppamies Jimmy Jump, joka päättää auttaa miljonääriä ja saattaa rahat parempaan talteen. Rosvojoukko lähtee takaa-ajoon.

Vauhdikas, joskaan ei millään muotoa mieleen jäävä länkkäri, jossa Jimmy päätyy jopa teloituspartion eteen. Lainsuojattomien johtajaa näyttelevä Leo Willis on tuttu Harold Lloydin elokuvasta Pikkuveli (1927). Chasen harvoja lännenmiljööseen sijoittuvia elokuvia.

Ohjaus: James Parrott
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), Jack Gavin (sheriffi), Eddie Baker (miljonääri), Blanche Mehaffey (hänen tyttärensä), Leo Willis (lainsuojaton)HARD KNOCKS (1924)

Omenamehubisneksellä miljoonansa ansainneen Horace Gibsonin tyttärellä, Helenillä, on kaksi ihailijaa, joista toinen on alati koheltava Jimmie Jump. Isän välinpitämättömyys Jimmyä kohtaan ei estä nuoria rakastamasta toisiaan. Kun Jimmien onnistuu taltuttaa miljonäärin kassakaappia ryöväävä murtomies, saa nuorten liitto isänkin siunauksen. Olemattomista aineksista on saatu hitunen hauskuutta, mutta kokonaisuutena Hard Knocks on tusinatavaraa.

Ohjaus: James G. Parrott Käsikirjoitus: Hal Roach
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmie Jump), Beth Darlington (Helen), S. D. Wilcox (Helenin isä – pomo), Eddie Baker (Jimmien kilpailija), Earl Mohan (poliisi)Hard Knocks (1924)                  The Fraidy Cat (1924)THE FRAIDY CAT (1924)

Dorothyllä, tohtorin tyttärellä, on enemmän ihailijoita kuin isänsä lääkekaapissa lääkkeitä. Yksi heistä on omaa varjoansakin pelkäävä Jimmy Jump, joka tiukan paikan tullen ryhdistäytyy ja näyttää, ettei hänenkään varpailleen sovi iäti hyppiä. Monista kekseliäistä vitseistä koottu kertomus toimii hyvin, mutta olisi saanut olla kestoltaan pidempi. Mukana menossa myös suosittu rasavillijoukko Our Gang.

Ohjaus: James Parrott
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), Beth Darlington (Dorothy), Earl Mohan (Lem Tucker), Emma Tansey (Jimmyn äiti)PUBLICITY PAYS (1924)

Jimmy Jumpin vaimo on brooklyniläisen amatööriteatteriryhmän päätähti, joka tekee suuren vaikutuksen teatterimoguli Dave Fiascoon. Tämä haluaa tarjota naiselle työpaikkaa kelvollisella 2000 dollarin viikkopalkalla. Uusi ura edellyttää tosin melkoista mainoskampanjaa, joten Jimmynkin on kannettava kortensa kekoon vaimonsa mahdollisen menestyksen puolesta.

Charley Chase sai Hal Roachin alaisuuteen siirryttyään toistella monia Harold Lloydille aiemmin sovitettuja vitsejä, jotka harvemmin toimivat aivan samanlaisella teholla kuin mestarikoomikon kohdalla. Publicity Paysissä Chase saa lemmikkimarakattia pyydystäessään kiivetä paitsi hotellin ulkoseinää, myös roikkua lopulta maan ja taivaan välillä kuin Lloyd konsanaan komediaklassikossaan Turvallisuus viimeiseksi! Valitettavasti Chasen yksikelainen ei muilta osin toimi yhtä mallikkaasti, joten tästä ei saa klassikkoa tekemälläkään. Tuottajan nimi viittaa kekseliäästi teatterimaailman suureen mieheen, David Belascoon.

Ohjaus: Leo McCarey
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), Beth Darlington (hänen vaimonsa), Eddie Baker (Dave Fiasco), Noah Young (hotellin johtaja)YOUNG OLDFIELD (1924)

Jimmy on apteekkari, joka nukkuu työaikana ja haaveilee samalla kilpa-ajajan urasta ja menestyksestä. Haaveilulle tulee äkkiloppu, kun hän saa kuulla apteekkinsa joutuvan vasaran alle, mikäli ei toimita puuttuvaa lainasummaa ajoissa velkojalleen. Unessa opitut ajotaidot ovat lopulta avuksi Jimmyn kamppaillessa rahalähetys mukanaan aikaa vastaan.

Kahteen selkeästi eri osaan – apteekki, ajomatka – jaettu Young Oldfield on vauhdikas ja viihdyttävä yksikelainen, jonka vitsit eivät kenties ole kaikkein omaperäisimpiä, mutta toimivat siitä huolimatta. Tällaisia elokuvia katsoessa tulee väkisinkin mieleen, kuinka hyviä ne voisivatkaan olla, mikäli käsikirjoitusryhmä olisi syventänyt hahmoja ja tapahtumia eikä vain heitellyt gageja sinne tänne. Mukana hauskanpidossa myös Our Gang -ryhmän Joe Cobb sekä kilpa-autoilija Barney Oldfield.

Ohjaus: Leo McCarey
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy), Emma Tansey (Jimmyn äiti), Marie Mosquini (Talky Ann), Joe Cobb (poika), Barney Oldfield (oma itsensä), Noah YoungSTOLEN GOODS (1924)

Mitä tapahtuukaan, kun tavaratalossa työskentelevän Jimmy Jumpin ihastus jää kiinni varastelusta ja Jimmy tekee parhaansa pelastaakseen hänet pinteestä? Yksinkertaisesta ideasta on saatu aikaan varsin toimiva kymmenminuuttinen, jossa kekseliäät gagit ja tyylikäs vanhanajan komedia paiskaavat kättä toimivasti.

Ohjaus: Leo McCarey
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), Marie Mosquini (Imogene Perkins), Billy Engle (kerrosvahti), Jack Gavin (tavaratalon johtaja), Noah Young (häveliäs asiakas)Stolen Goods (1924)                  Jeffries, Jr. (1924)JEFFRIES, JR. (1924)

Mykkäkoomikot olivat elokuvissaan varsin usein vässyköitä, jotka pärjäsivät tarvittaessa vaikka minkälaisia kovanaamoja vastaan, mutta pysähtyivät viimeistään vaimonsa kaulimeen. Niin myös Jimmy Jump, joka ottaa nyrkkeilytunteja vanhalta mestarilta James J. Jeffriesiltä, mutta ei pysty sanomaan vaimolleen poikkipuolista sanaa, vaikka tilanne niin vaatisi. Varsin vaatimaton kokonaisuus, jonka parhaassa gagissa Jimmy katselee rikkinäisestä peilistä naamatauluaan ja luulee Jeffriesin mukiloineen sen uuteen uskoon.

Ohjaus: Leo McCarey
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmy Jump), James J. Jeffries (oma itsensä), Ena Gregory (Pearl), Emma Tansey (hänen äitinsä), Leo Willis (ajaja)ALL WET (1924)

Jimmie Jump saa noudettavakseen paketin juna-asemalta. Matka asemalle osoittautuu kuitenkin ongelmalliseksi, sillä Jimmien auto sananmukaisesti uppoaa vesilätäkköön.

Erittäin yksinkertaisista aineksista luotu All Wet on Charley Chasen ehdotonta parhaimmistoa - tässä teoksessa ei ole mitään, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Joidenkin lähteiden mukaan elokuvan toinen kela on vuosien saatossa hävinnyt, mutta tähän tietoon on syytä suhtautua varauksella, sen verran mainiosti tämä teos toimii tällaisenaankin. Pidempi arvostelu.

Ohjaus: Leo McCarey Kuvaus: Len Powers
Näyttelijät: Charley Chase (Jimmie Jump), William Gillespie (toinen autoilija), Martin Wolfkeil (mekaanikko), Jack Gavin (pianonkantaja), Janet Gaynor, Martha Sleeper (asuntolan asukkaita)ISN'T LIFE TERRIBLE? (1925)*

Charley on köyhä kaveri, jolla on elämässään kaksi paikkaa minne mennä: etupiha ja takapiha. Kun lehdessä kerrotaan mahdollisuudesta ansaita laivamatka maailmalle, hän päättää ryhtyä tuumasta toimeen. Mukaan seikkailuun lähtevät hänen vaimonsa ja tyttärensä sekä sydänvikainen, raivostuttava lanko, josta ei ole minkään tekijäksi. Asiat eivät tietenkään mene täysin suunnitelmien mukaan, onhan kyseessä ”narulla koossa pysyvän vanhan paatin viimeinen matka”, kuten laivan puuseppä ystävillemme toteaa. D. W. Griffithin melodraaman Isn’t Life Wonderful? (1924) nimeä mukaileva Isn’t Life Terrible? on muutamista hyvistä oivalluksistaan huolimatta keskinkertainen komedia, jonka vitsejä venytetään liiaksi. Kaikki koomisuudet eivät ole myöskään enää poliittisesti korrekteja.

Ohjaus: Leo McCarey
Näyttelijät: Charley Chase (aviomies), Katherine Grant (vaimo), Babe Hardy (Remington, lanko), Lon Poff (hra Jolly)MUM'S THE WORD (1926)

Leskirouvalla on uusi aviomies, jolle hän ei ole kertonut täysi-ikäisestä pojastaan, eikä pojalle uudesta aviomiehestään. Heidät pitäisi kuitenkin saada ennen pitkää tutustumaan toisiinsa, mikä ei ole aviomiehen mustasukkaisuuden ja kiivauden vuoksi niinkään helppo tehtävä. Siksi äidin on juonittava ja esiteltävä poikansa uutena hovimestarina ja toivottava, että tämän käytös tekee puolisoon vaikutuksen.

Valeidentiteetin ja sen mukanaan tuomien vaikeuksien varaan nojaava yksinkertainen komedia sisältää muutaman hauskan vitsin, mutta on juoneltaan sen verran älytön, ettei mitään suurempaa pääse syntymään. Mukaan viritetyt rakkauskuviotkin tuntuvat teennäisiltä ja loppuratkaisu on selvillä heti ensimmäisistä metreistä lähtien. Chasen vaatimattomampaa tuotantoa.

Ohjaus: Leo McCarey
Näyttelijät: Charley Chase (poika), Virginia Pearson (äiti), Anders Randolf (hänen aviomiehensä), Martha Sleeper (uusi sisäkkö)Mum's the Word (1926)                  Mighty Like a Moose (1926)MIGHTY LIKE A MOOSE (1926)

Kauneuskirurgian ei pitäisi tänä päivänä hämmentää ketään, sen verran ahkerasti sitä on käytetty jo vuosikymmeniä sitten. Itsensä keinotekoinen korjaileminen on pääosassa myös tässä Leo McCareyn ohjaamassa kaksikelaisessa, jossa Charley Chasen esittämä mies korjaa hammaskalustonsa ja hänen vaimonsa (Vivien Oakland) nenänsä salaa siihen malliin, ettei kumpikaan enää edes tunne toistaan.

Mighty Like a Moose on oiva esimerkki siitä, kuinka ulkonäölliset seikat ovat aina vaikuttaneet itsetuntoomme. Ennen korjaustoimenpiteitä aviopari ei nähnyt mitään pahaa toisen ulkonäössä, vaikka suuteleminen vaikeuksia teettikin, mutta korjattuaan hampaansa Charley alkaa kavahtaa jopa vaimonsa valokuvaa: aivan kuin hänestä olisi tullut hetkessä tätä parempi. Loppurymistely, jossa Charley esittää sekä aviomiestä että vaimon uutta miesystävää, on varsin mallikkaasti rakennettu. Kaikin puolin miellyttävä komedia.

Ohjaus: Leo McCarey Käsikirjoitus: Charley Chase Kuvaus: Len Powers Leikkaus: Richard Currier Välitekstit: H. M. Walker
Näyttelijät: Charley Chase (hra Moose), Vivien Oakland (rva Moose), Ann Howe (Moosen taloudenhoitajatar), Charles Clary (hammaslääkäri), Gale Henry (seinäruusu), Malcolm Denny (gigolo)BROMO AND JULIET (1926)*

Charleyn on osallistuttava William Shakespearen klassikkonäytelmän tekoon, mikäli aikoo saada tyttöystävänsä vaimokseen. Kaikki lähtee menemään pieleen jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien ja lopulta Charleyn trikoisiinsa tilaamat täytteet, hänen appensa neljänkymmenen dollarin velka ja skotlantilainen viski aiheuttavat enemmän kommelluksia kuin yhdelle näytelmälle olisi suotavaa. Vauhdikas parikymmenminuuttinen tarjoaa kosolti gageja, jotka vielä kaiken lisäksi pysyvät koossa ja kuljettavat tarinaa eteenpäin koko ajan. Loppu on ennalta-arvattava, mutta toimiva.

Ohjaus: Leo McCarey Käsikirjoitus: Charles Alphin Kuvaus: Len Powers Leikkaus: Richard Currier Välitekstit: H. M. Walker
Näyttelijät: Charley Chase (Charley), Corliss Palmer (Madge), William Orlamond (hänen isänsä), Oliver Hardy (taksinkuljettaja), L. J. O’Connor (poliisi)© 4.2.2019 Kari Glödstaf