MAKING A LIVING (1914)
Chaplin reportterina / Tienaamisen tuskat
Chaplinin esittämä huijari saa todeta maailman olevan pieni. Pummattuaan eräältä mieheltä rahaa, hän huomaa, että he ovat ihastuneet samaan naiseen. Hieman myöhemmin hänen onnistuu vielä napata reportterina toimivan kilpailijan jymyjuttu omiin nimiinsä.
Chaplinin ensimmäinen elokuva ei eroa millään tapaa muista Keystonen rymistelyistä, eikä Chaplin näyttelijänä ole muita Keystonen näyttelijöitä kaksisempi. Hyppimistä, lyömistä, kompurointia ja valtavasti vauhtia, näistä elementeistä on Chaplinin debyytti rakennettu.
Ohjaus: Henry Lehrman Käsikirjoitus: Reed Heustis Kuvaus: Enrique Juan Vallejo, Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (huijari), Henry Lehrman (reportteri), Virginia Kirtley (tytär), Alice Davenport (äiti), Chester Conklin (poliisi / pummi), Billy Gilbert (mustasukkainen aviomies), Emma Bell Clifton (tämän vaimo)
KID AUTO RACES AT VENICE, CAL. (1914)
Tämä jos mikä on hyvä osoitus siitä, kuinka yksinkertaisista asioista ja aiheista Mack Sennettin Keystonella saatettiin elokuvia tehdä. Chaplin saapuu lasten mäkiautokilpailuun ja aiheuttaa radalla toikkaroidessaan runsaasti hämminkiä ja saa järjestäjätkin raivon partaalle. Pinnan alla kuplii mietelmiä julkisuuden tärkeydestä hinnalla millä hyvänsä – tuttua meidänkin aikakaudeltamme. Kokonaisuus on kuitenkin turhan yksinkertainen toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Alle tunnissa filmattu elokuva on samalla Chaplinin Kulkurihahmon ensiesiintyminen, sillä se julkaistiin ennen aiemmin filmattua Charlie hotellissa -lyhytelokuvaa.
Ohjaus: Henry Lehrman Käsikirjoitus: Henry Lehrman, Charles Chaplin Kuvaus: Enrique Juan Vallejo, Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (Kulkuri), Henry Lehrman (ohjaaja)
MABEL’S STRANGE PREDICAMENT (1914)
Charlie hotellissa
Mabel on varakkaan hienostohotellin asukas, kun taas taskumatistaan naukkaileva Charlie aiheuttaa asiakkaiden keskuudessa pahennusta. Mabelin epäonneksi hän jää pelkkään pyjamaan pukeutuneena lukkojen taakse käytävälle, jonka seurauksena hän päätyy viereisen pariskunnan huoneeseen. Tästä ei pidä sen enempää Mabelin kihlattu kuin huoneen omistajakaan.
Vaikka suomalainen käännös antaakin olettaa aivan muuta, on tämän elokuvan päähenkilö Mabel Normand. Vauhdikas ja varsin päätön yksikelainen farssi, jonka suurin ansio on Chaplinin mukanaolo. Tässä elokuvassa Chaplin pukeutui ensimmäisen kerran Kulkurin kostyymiin. Elokuva valmistui ennen Kid Auto Races at Venice, Cal. -pätkää, mutta tuotiin levitykseen vasta sen jälkeen.
Ohjaus: Mabel Normand Käsikirjoitus: Henry Lehrman, Charles Chaplin Kuvaus: Hans F. Koenenkamp, Frank D. Williams
Näyttelijät: Mabel Normand (Mabel), Charles Chaplin (juopunut), Chester Conklin (aviomies), Alice Davenport (vaimo), Harry McCoy (Mabelin ihailija), Frank Cooley (hotellin johtaja), Al St. John (kantaja)
A THIEF CATCHER (1914)*
Kun ohikulkija tallentaa kamerallaan hämärämiesten yhteenoton, alkaa takaa-ajo, joka päättyy hylättyyn vajaan. Rikollisia paennut mies luulee viimeisen hetkensä koittaneen, mutta paikalle saapuvien poliisien ansiosta roistojen pasmat menevät sekaisin ja uhrin onnistuu paeta. Niminäyttelijöillä varustettu takaa-ajosekoilu löydettiin vuonna 2010 ja tärkeäksi sen tekee Chaplinin rooli Keystone Copsina.
Ohjaus: Ford Sterling
Näyttelijät: Charles Chaplin, William Hauber, George Jeske, Rube Miller (poliiseja), Edgar Kennedy, Mack Swain (konnia)
BETWEEN SHOWERS (1914)
Sadekuurojen lomassa
Ford Sterling esittää mestarivarasta, joka vie poliisilta tämän sateenvarjon. Kaupungille saapuessaan hän lainaa varjoa eräälle naiselle, mutta ei saa sitä halutessaan takaisin. Myös Kulkuri sotkeutuu juttuun, jossa ei ole todellakaan mitään järkeä. Sterling oli parhaimmillaan erittäin hauska kaveri ja mestarikoomikko, mutta tämä lyhytelokuva on tuskin ollut ilmestyessäänkään muuta kuin ohjelmiston täytettä.
Ohjaus: Henry Lehrman Käsikirjoitus: Reed Heustis, Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Ford Sterling (mestarivaras), Charles Chaplin (toinen varas), Chester Conklin (poliisi), Eddie Nolan (ritarillinen poliisi), Emma Clifton (nainen), Sadie Lampe (poliisin naisystävä)
A FILM JOHNNIE (1914)
Varhainen elokuva elokuvien maailmasta alkaa elokuvateatterista, jonne Chaplin on mennyt katsomaan hurjaa sisällissotafilmiä. Hän saa aikaiseksi tappelun ja hänet ajetaan kadulle. Tämän jälkeen hän suuntaa Keystonen studioille, jossa tapaa monia ihailemiaan elokuvatähtiä ja osallistuu itsekin filmien tekemiseen. Mielenkiintoinen katsaus pioneeriajan Hollywoodiin, mutta muilta osin tämä lyhytelokuva ei ole millään muotoa muistettava.
Ohjaus: George Nichols Käsikirjoitus: Craig Hutchinson, Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (The Film Johnnie), Roscoe "Fatty" Arbuckle, Mabel Normand, Ford Sterling, Minta Durfee, Peggy Pearce (Keystone Girl), Edgar Kennedy (ohjaaja)
TANGO TANGLES (1914)
Tango sotkeutuu
Chaplinin esittämä hahmo saapuu humalassa tangokilpailuun ja lähentelee varsin estottomasti kisapaikalle saapuneita kaunottaria. Erityisen kiinnostunut hän on narikassa työskentelevästä neidosta, jota piirittävät myös Ford Sterlingin esittämä orkesterinjohtaja sekä ”Fatty” Arbucklen näyttelemä muusikko.
Nimivahvalla ryhmällä ladattu yksikelainen kuvattiin osin oikeassa tanssisalissa, jonne Sennettin ryhmä meni rymistelemään kuten niin usein muulloinkin aitoja miljöitä etsiessään. Tekijöistä huolimatta elokuva ei ole osiensa summa, vaan jää unohdettavaksi mykkäfarssiksi. Sterlingin ja Chaplinin viimeinen yhteinen elokuva.
Ohjaus: Mack Sennett Käsikirjoitus: Mack Sennett, Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (juopunut tanssija), Ford Sterling (orkesterinjohtaja), Roscoe "Fatty" Arbuckle (muusikko), Minta Durfee (neito), Chester Conklin (vieras poliisin asussa), Charles Avery, Hank Mann, Al St. John
HIS FAVORITE PASTIME (1914)
Juopottelu ja humalainen toikkaroiminen olivat Chaplinin Keystone-ajan peruselementtejä ja hyvin hän noista koomisista hahmoista ja tilanteista hupia saikin aikaan. Harmi vain, etteivät tarinat sisältäneet juuri muuta, joten eivätpä ne ole jääneet elokuvahistorian lehdillekään kuin korkeintaan luettelomuodossa. Niin myös tämäkin teos, jossa ei ole juuri päätä tai häntää: Chaplinin hahmo viekoittele erästä naista, joutuu käsirysyyn tämän miehen kanssa ja päätyy lopulta näiden kotiin. Keskinkertainen Keystone-elokuva.
Ohjaus: George Nichols Käsikirjoitus: Craig Hutchinson, Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (juopunut mies), Roscoe "Fatty" Arbuckle (juopunut mies baarissa), Peggy Pearce (nainen), Frank Opperman (hänen miehensä), Helen Carruthers (palvelijatar)
CRUEL, CRUEL LOVE (1914)
Herra Doveyn naisystävä käsittää tämän puuhat väärin nähdessään hänet palvelijattaren seurassa ja purkaa kihlauksensa. Tästä masentuneena Dovey menee kotiinsa ja ottaa lasillisen myrkkyä. Pian hänen rakastettunsa kuitenkin ilmoittaa kaiken olleen väärinkäsitystä ja pyytää Doveyta palaamaan luokseen.
Ties kuinka monta kertaa nähty juonikuvio on ideana tietysti käyttökelpoinen, mutta näin yksinkertaisella toteutuksella siitä ei ole saatu mitään irti. Loppu on keystonelaista rymistelyä ja Chaplinkin toikkaroi hillittömästi elehtien kokonaisuudessa, jossa ei ole juuri mitään muistamisen arvoista.
Ohjaus: George Nichols Käsikirjoitus: Charles Chaplin, Craig Hutchinson Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (hra Dovey), Edgar Kennedy (hänen palvelijansa), Minta Durfee (hra Doveyn kihlattu), Eva Nelson (palvelustyttö), Glen Cavender (parrakas tohtori), Harry Russell (kalju tohtori)
THE STAR BOARDER (1914)
Kelpo vuokralainen
Yksi asiayhteydestään irrotettu kuva voi valehdella enemmän kuin tuhat sanaa, on tämän vuonna 1914 julkaistun lyhytelokuvan teema. Täysihoitolan henkilöistä salaa valokuvia napsiva pojanviikari saa aikaan melkoisen rähinän laskiessaan kuvat julkisuuteen, mutta aiheesta olisi saanut irti paljon enemmänkin. Tusinatuote.
Ohjaus: George Nichols Käsikirjoitus: Craig Hutchinson, Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (vuokralainen), Minta Durfee (vuokraemäntä), Edgar Kennedy (hänen aviomiehensä), Gordon Griffith (pojanviikari), Alice Davenport (vuokraemännän ystävätär)
MABEL AT THE WHEEL (1914)
Kun Charlie Chaplin sai rukkaset / Charlie autokuningas / Nainen ratissa
Mabel riitautuu kilpa-ajoa harrastavan rakkaimpansa kanssa, jolloin Chaplinin esittämä keikari yrittää vietellä neitosen. Mabelin ja hänen rakastettunsa ero on lopulta vain lyhytaikainen, jolloin keikari päättää kostaa heille. Hän vangitsee miehen kesken kilpa-ajojen, jolloin Mabelin on tartuttava auton rattiin ja ajettava voittoon.
Chaplinin oli käsketty imitoida tässä elokuvassa Keystonen jättänyttä Ford Sterlingiä ja vaikka Chaplin ei asiasta pitänytkään, lopputulos on tältä osin onnistunut. Elokuva on sisältöönsä nähden aivan liian pitkä ja varsinkin jälkimmäisellä puoliskolla vitsien toisto alkaa puuduttaa. Mukana farssissa on myös Mack Sennett, joka esittää reportteria.
Ohjaus: Mabel Normand, Mack Sennett Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (keikari), Mabel Normand (Mabel), Harry McCoy (tämän poikaystävä), Chester Conklin (Mabelin isä), Mack Sennett (reportteri), William Hauber (Mabelin ajopari)
CAUGHT IN A CABARET (1914)
Chaplin tarjoilijana / Kaksoiselämää / Yllätettynä ravintolassa / Ylpeys häviön enteenä
Chaplin on tanssiravintolan yleismies, jolta käy niin tarjoilu, vaikeiden asiakkaiden poistaminen kuin koiran ulkoiluttaminenkin. Erään ulkoilukerran päätteeksi hän pelastaa nuoren neidon pulasta ja saa kutsun tämän järjestämiin juhliin. Chaplin ihastuu neitoon ja alkaa liehitellä tätä, seikka, josta neidon poikaystävä ei ole järin iloinen.
Chaplinin ja Normandin yhteistyönä syntynyt Chaplin tarjoilijana on ihan mielenkiintoinen katsaus köyhän ja rikkaan välisiin eroihin, joskin pidempänä elokuvasta olisi saanut huomattavasti tehokkaamman. Toteutus on railakas ja ainakin slapstickista pitävät saavat tästä muutamat naurut irti. Loppu on valitettavan köykäinen.
Ohjaus: Mabel Normand Käsikirjoitus: Mabel Normand, Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (tarjoilija), Mabel Normand (Mabel), Harry McCoy (Mabelin poikaystävä), Chester Conklin (tarjoilija), Edgar Kennedy (ravintolan omistaja), Minta Durfee, Phyllis Allen (esiintyjiä), Josef Swickard (Mabelin isä), Alice Davenport (Mabelin äiti)
THE KNOCKOUT (1914)
Tyrmäys
Chaplinin käsikirjoittamassa lyhytelokuvassa Fatty flirttailee kauniin tytön kanssa, joutuu miesryhmän kanssa kahnaukseen ja päätyy lopulta nyrkkeilykehään Cyclone Flynn -nimisen nyrkkisankarin seuraksi. Potkimista, lyömistä, painimista ja tönimistä sisältävästä keskinkertaisesta lyhytelokuvasta on turha etsiä hienouksia, sillä niitä ei todellakaan ole. Kuvauksissa hyödynnettiin piakkoin filmattavaa Suurta romanssia (1914). Mukana hupailussa Keystone Cops sekä koko joukko yhtiön koomikoita.
Ohjaus: Mack Sennett Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Roscoe ”Fatty” Arbuckle (Pug), Minta Durfee (hänen rakastettunsa), Al St. John (räyhääjä / poliisi / päivystäjä), Edgar Kennedy (Cyclone Flynn), Charles Chaplin (kehätuomari), Mack Sennett, Mack Swain, Charley Chase
MABEL'S BUSY DAY (1914)
Mabelin kiireinen päivä
Kid Auto Races in Venice -lyhytelokuvan tavoin tässäkin ollaan autoradalla, jossa Mabel kauppaa hot dogeja ja poliiseja pakoileva Charlie aiheuttaa yleistä hämmästystä kisakatsomossa. Charlie ilkeilee minkä ehtii ja saa lopulta Mabelinkin raivostumaan varastaessaan tämän myyntitarjottimen. Vaatimaton, luultavasti hyvin pitkälle improvisoiden syntynyt farssi, jonka arvo on näyttelijöissä. Mack Sennett esittää yhtä asiakkaista.
Ohjaus: Mack Sennett Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charlie Chaplin (häirikkö), Mabel Normand (Mabel), Charles Avery, Chester Conklin, Al St. John, Slim Summerville (poliiseja), Mack Sennett (valittava asiakas)
MABEL'S MARRIED LIFE (1914)
Eipä ole elämä helppoa Mabelille, jonka aviomies Charlie on paitsi tavattoman mustasukkainen, myös melko perso alkoholille, mikä aiheuttaa kosolti lisää ongelmia heidän liitossaan. Kun muuan komearaaminen ohikulkija alkaa lähennellä Mabelia ja joutuu kahnaukseen Charlien kanssa, hankkii Mabel heidän kotiinsa nyrkkeilynuken, jota Charlie voi humalapäissään hutkia. Lähtökohdat olisivat antaneet mahdollisuuden parempaankin lopputulokseen, nyt Mabel’s Married Life jää kovin vaatimattomaksi aikakautensa tuotteeksi.
Ohjaus: Mack Sennett Käsikirjoitus: Charles Chaplin, Mabel Normand Kuvaus: Frank D. Williams Leikkaus: Charles Chaplin
Näyttelijät: Charlie Chaplin (Charlie), Mabel Normand (Mabel), Mack Swain (Wellington), Eva Nelson (hänen vaimonsa), Hank Mann, Charles Murray, Harry McCoy (miehiä baarissa)
LAUGHING GAS (1914)
Ilokaasu
Charlie työskentelee suositun hammaslääkäri Painin apulaisena. Kun eräs operaatioon tullut asiakas ei tahdo herätä, lähettää tohtori Charlien hakemaan jotain piristettä. Tästä saa alkunsa kaaos, joka on kuin jonkinlainen yhteenveto kaikesta mitä Keystone komedioissaan tarjosi: potkuja, iskuja, lentäviä tiiliskiviä, flirttiä, vauhtia ja kohellusta. Charlie on ilkeämpi, riettaampi ja väkivaltaisempi kuin koskaan. Sitä, onko tässä ”sadomasokistisessa henkilösuhdekaaoksessa, iskujen sinfoniassa” (Peter von Bagh) mitään järkeä, on vaikea sanoa.
Ohjaus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams Leikkaus: Charles Chaplin
Näyttelijät: Charlie Chaplin (hammaslääkärin apulainen), Fritz Schade (tri Pain, hammaslääkäri), Alice Howell (hänen vaimonsa), Slim Summerville, Josef Swickard, Mack Swain (asiakkaita)
THE PROPERTY MAN (1914)
Kulissiapulainen
Vaatimaton kaksiosainen Keystone-farssi, jossa Chaplin esittää vaudevilleteatterin apumiestä. Suurimman osan ajasta hän tekee jäynää iäkkäälle työparilleen tai koheltaa kulisseissa ja saa kiivasluonteisen voimamiehen ohjelmanumeron epäonnistumaan täydellisesti. Teatteriyleisössä istuu myös Mack Sennett, joka lähtee suurieleisesti kesken tanssivien kaksosten näytöksen.
Ohjaus: Charles Chaplin Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams Leikkaus: Charles Chaplin
Näyttelijät: Charles Chaplin (kulissiapulainen), Phyllis Allen (Lena Fat), Charles Bennett (George Ham, hänen aviomiehensä), Jess Dandy (voimamies), Alice Davenport (näyttelijätär)
THE FACE ON THE BARROOM FLOOR (1914)
Kasvot baarin lattiassa
Hylätyn taiteilijan tuska on sanoinkuvaamaton ja sen näyttää meille Chaplin tässä pienimuotoisessa, mutta silti hyvin sykähdyttävässä melankolisessa lyhytelokuvassa, jonka kerrotaan parodioivan Hugh Antoine d’Arcyn kuuluisaa runoa The Face Upon the Floor (1887). Baariin saapuva kulkurihahmo kertoo kuulijoilleen olleensa menestynyt taidemaalari, jonka alamäki alkoi kun hänen suuri rakkautensa lähti hyvän ystävän matkaan. Lopussa taas tuupitaan ja potkitaan, kuinkas muuten? Restauroinnissa on käytetty myös KAVI:n lähdemateriaalia.
Ohjaus: Charles Chaplin Käsikirjoitus: Charles Chaplin (Hugh Antoine d’Arcyn runosta) Kuvaus: Frank D. Williams Leikkaus: Charles Chaplin
Näyttelijät: Charles Chaplin (taitelija), Cecile Arnodl (Madeleine, malli), Jess Dandy (tämän rakastaja), Vivian Edwards (toinen malli), Eddie Nolan (baarimikko), Charles Bennett (merimies)
THE MASQUERADER (1914)
Charlie naisten tamineissa
Charlie saa työtä elokuvanäyttelijänä, mutta ura ei ota kuitenkaan auetakseen hänen sekoittaessaan sekä vastanäyttelijöidensä että työryhmänsä tekemisiä. Potkujen jälkeen hän pukeutuu naiseksi ja palaa studioille – vain aiheuttaakseen samanlaisen hullunmyllyn.
Yksikelainen hauskuuttelu, jonka ylivoimaisesti parasta antia on muiden Keystone-tähtien lisäksi Charlien ristiinpukeutuminen. Kyse ei ole mistään halpahintaisesta pilasta, vaan todiste siitä, kuinka huolellisella pukeutumisella ja meikillä Chaplin pystyy tekemään itsestään lähes tunnistamattoman. ”Olennaisinta on, että Charlie on naisen roolissaan hyvin kaunis, siron viehkeä, mystisen tuntematon ja täysin naturalistinen, vailla minkäänlaista parodian yliampuvuutta edes silloin, kun hän iskee katsojalle silmää.” (Peter von Bagh).
Ohjaus: Charles Chaplin Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams Leikkaus: Charles Chaplin
Näyttelijät: Charles Chaplin (näyttelijä/kaunis nainen), Roscoe ”Fatty” Arbuckle, Chester Conklin, Charlie Chase, Mabel Normand (näyttelijöitä), Charles Murray (ohjaaja), Jess Dandy (näyttelijä/konna), Minta Durfee (naispääosan esittäjä)
HIS NEW PROFESSION (1914)*
Mitä kaikkea voikaan tapahtua pyörätuolipotilasta ulkoilutettaessa? Yksinkertaisista lähtökohdista kasvavan farssin hauskuus syntyy tilannekomiikasta, johon tarinan nuoret miespuoliset henkilöt ajautuvat sairaan sedän varjolla. Meno on pitkään hyvin hillittyä, mutta lopussa mukaan saadaan kaatuilua ja mäiskettä, kun matkaan tarttuvat vanhat kunnon Keystone Copsit. Keskivertoa hupailua aikakautensa malliin.
Ohjaus: Charles Chaplin Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (Charlie), Charley Chase (nuori mies), Miss Page (hänen tyttöystävänsä), Jess Dandy (setä)
THE ROUNDERS (1914)*
Charlie ja Fatty Bombessa / Kapakkakierros / Ihana yö
Charlie ja Fatty ovat viinaksiin meneviä herrasmiehiä, joiden vaimot eivät liiemmin pidä heidän harrastuksestaan. Vastakkaisissa hotellihuoneissa asuvien miesten kotiinpaluut päättyvät nalkutukseen ja käsirysyyn, mutta heidän onnistuu paeta vaimojaan ja jättää nämä kinastelemaan keskenään. Kahden suuren koomikon valkokangaskarisman varaan lasketulla elokuvalla on hetkensä, joskin molemmat ovat toikkaroineet ympäripäissään uskottavamminkin. Unohtumattomassa loppukuvassa humalainen pääosakaksikko painuu soutuveneen kanssa pinnan alle.
Ohjaus: Charles Chaplin Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (hra Full), Phyllis Allen (hänen vaimonsa), Roscoe “Fatty” Arbuckle (hra Fuller), Minta Durfee (hänen vaimonsa), Al St. John (hotellipoika)
THE NEW JANITOR (1914)*
Charlie työskentelee toimistorakennuksessa talonmiehenä, mutta saa potkut kaadettuaan pesuämpärin johtajan niskaan. Kohtalo puuttuu kuitenkin peliin, sillä juuri rakennuksesta poistuessaan hän saa hälytyksen johtajan huoneeseen, jossa tämän apulainen on tyhjentämässä kassakaappia ja pitää samalla vankinaan kaunista sihteeriä. Yksinkertainen, hyvin koossa pysyvä hupailu, jossa Chaplin toimi tiennäyttäjänä myöhemmin suosituiksi tulleille thrillikomedioille.
Ohjaus: Charles Chaplin Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (talonmies), John T. Dillon (roisto), Al St. John (hissipoika), Glen Cavender (Luke Connor), Jess Dandy (johtaja), Peggy Page (sihteeri)
THOSE LOVE PANGS (1914)*
Charlie ja hänen ystävänsä paitsi liehittelevät naisia, yrittävät samalla myös sabotoida toistensa tekemisiä minkä ehtivät. Läheisessä puistossa he tutustuvat kahteen viehättävään nuoreen neitoon, mutta Charlien epäonneksi hänen ihastuksellaan on jo miesseuraa. Se ei ole kuitenkaan este, ainoastaan hidaste. Erittäin vaatimaton lyhytelokuva, jossa Chaplinin kävelykepillä on varsin keskeinen osa.
Ohjaus: Charles Chaplin Käsikirjoitus: Charles Chaplin Kuvaus: Frank D. Williams
Näyttelijät: Charles Chaplin (Charlie), Chester Conklin (ystävä), Cecile Arnold (blondi), Vivian Edwards (brunette), Miss Page (vuokraemäntä)